top of page

Proč jsem si vybrala organizaci MAMILA, o.z.

Když jsem si začala pohrávat s myšlenkou kurzu na laktační poradkyni, měla jsem před sebou několik možností. Jeden kurz mohl být celkem rychle k dispozici, ale nemohla jsem ho absolvovat s přítomností své dcery. Druhý kurz byl na dva dny, hlásal kojení v jedné poloze, a ve své podstatě šlo prakticky o psychickou podporu, spíše než o nějaké konkrétní zavedené postupy s vysokou efektivitou.
Kurz u MAMILA, o.z. byl na 4 měsíce (kromě 4 víkendů prezenčního studia, nás čekalo mnoho a mnoho hodin samostudia, ať už formou poslechu záznamu přednášek, nebo studia informací, ze kterých jsme pak vždy musely udělat test). Kurz byl ukončen testem a poměrně náročnou praktickou zkouškou, v níž byly úspěšné dvě třetiny účastnic kurzu.
MAMILA oplývá zavedenými jednotnými postupy, které vychází z výsledků vědeckých výzkumů, což mně, coby zdravotní sestře, bylo blízké.
Odborným garantem je americký lékař Jack Newman, M.D., FRCPC, IBCLC , který provozuje vlastní laktační kliniku, na které používá postupy, které jsou totožné s těmi našimi.
A v neposlední řadě- i já jsem měla doma LP po porodu své dcery, která mi velmi pomohla, a byla jí právě poradkyně organizace MAMILA, o.z.
Volba tedy byla jasná, stačilo si počkat dva roky na kurz v ČR a pilně studovat.
V době, kdy píši tento článek, jsem absolventkou také pokročilého kurzu, který byl neméně rozsáhlý.
Přála bych si, aby se všem ženám dostalo efektivní pomoci při potížích s kojením tak, jako se jí před třemi lety dostalo mně. :)
24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page